Standaard titel

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Schoonheid van Boosheid • Rotterdam • 14 december

14 december 2019@10:00 - 5:00

€65 – €95

 

Direct aanmelden

 

“Waar ik de laatste 20 jaar achter ben gekomen, is dat geweld de uiting is van intens lijden dat geen woorden kan vinden om helder over zichzelf na te denken en zich te uiten. Het is de tragische uiting van gebrek aan inzicht en vocabulaire. Als een mens geen woorden heeft om te bepalen en uit te drukken hoe eenzaam, ontmoedigd, bang, hulpeloos of woedend hij zich voelt, dan gaat het leven in hem zieden”.

~Thomas d’Ansembourg (Vrede kun je leren)

 

“Ja, maar ik voel dan angst, ik denk dan dat ik iets moet doen om boosheid bij de ander weg te nemen, dat ik het op moet lossen. Ik voel me er verantwoordelijk voor. Ik voel me onveilig en ben dan bang dat de ander mij niet meer aardig vindt. Boosheid is ook zo onvoorspelbaar. Het ene moment lijkt alles oké en het andere moment is er ineens woede. Ik ga dan ook steeds op zoek naar bevestiging, kan ik weer een gesprek aan of krijg ik de wind van voren? Het gekke is dat ik wanneer ik zelf boos ben helemaal niet wil dat die ander zo reageert. Ik verwacht dan dat ik boos kan zijn zonder dat dit effect heeft op de ander of van invloed is op de relatie tot een ander.”

~Deelnemer

 

Herkenbaar?

Boosheid is voor velen één van de moeilijkste emoties om mee te werken. Als kind kreeg je zelf waarschijnlijk allemaal conflicterende boodschappen over boosheid. Onze ouders mochten wel onredelijk boos worden en gaven ons daar vaak nog de schuld van: “Ik word boos als je zo doet!”. Terwijl jij zelf niet boos mocht worden: “Doe eens niet zo onaardig!”, “Wees eens niet zo opvliegend!” De kans is dus groot dat je nooit leerde om constructief met je eigen boosheid en die van anderen om te gaan.

Waarschijnlijk zit je een soort vast tussen onderdrukken of afreageren, en weet je niet hoe je kunt ontladen van de enorme kracht en intensiteit van deze emoties zonder dat je schade toebrengt aan de vertrouwensband die je met je naasten hebt. En wanneer je kind een driftbui heeft, dan zou je daar wel naar willen luisteren, maar heb je ook die innerlijke stem die vindt dat het maar overdreven is en best wat gezelliger mag. Wat weer niet helpt om echt de behoefte van je kind, je vriend, je collega te kunnen zien in die situaties…

In deze intensieve dagworkshop ga je op onderzoek en handvatten vinden om anders met boosheid om te kunnen gaan. Handvatten die jou lucht en ruimte gaan geven. Zo leer je ondermeer:

• Wat de functie van boosheid is
• Waar duid de boosheid op?
• Verbinden met jezelf, aarden, zelfconnectie
• Je boosheid met mildheid bekijken
• Het ontwapenen van triggers
• Het ontvangen van de boosheid van je kind
etc. etc.

 

Direct aanmelden

 

Het wordt een intensieve dag waarin je een hele dag wordt ondergedompeld in een Geweldloze Communicatie community en als groep empatisch begeleid terwijl je, in een veilige niet-veroordelende omgeving, aan de slag gaat met voorbeelden uit je eigen leven. Hierdoor krijg je inzicht in je eigen blokkades rondom boosheid en concrete gereedschappen om die met zachtheid om te kunnen buigen. Wat er ook voor gaat zorgen dat je meer ruimte zult hebben voor de stormachtige emoties van kind(eren), je partner of andere naasten.

 

Voor wie? INTRODUCTIE: Deze workshop is voor iedereen die het aandurft om op onderzoek te gaan in diens eigen boosheid, ook als je nog geen ervaring hebt met Geweldloze Communicatie. Belangrijkste is dat je de bereidheid hebt om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gevoelens, ervoor openstaat de daaronder liggende behoeften te ontdekken. Deze workshop is voor jou als je wilt leren om helder en concreet je wensen en verzoeken te verwoorden en je bereid bent om empatisch te verbinden met de persoonlijke verhalen van andere deelnemers. Voor verdere verdieping van de vaardigheden en inzichten die je krijgt aangereikt tijdens deze introductie kun je als volgende stap een basistraining overwegen. Twijfel je of deze workshop aansluit op wat je zoekt, neem dan gerust contact op, zodat we samen uit kunnen vinden of je er voldoende uit kunt halen voor jezelf.
Trainers? Astara Lieuw-On en Jort Bijleveld beiden Certified Trainers bij het Center for Nonviolent Communication.
Bijdrage? Nu voor een introductieprijs! Kies zelf hoeveel je aan ons wilt geven in ruil voor de workshop op een schaal tussen €95,- en €155,- €65,- en €95,-. Hiervoor krijg je een ochtend en middag workshopsessie, materialen, koffie, thee en snacks, plus veel inzichten en ook concrete vaardigheden waarmee je de kwaliteit van je leven en relaties onmiddelijk kunt verbeteren. Voor de lunch willen we je vragen iets mee te nemen om te delen tijdens de potluck. Vraag naar de kortingsmogelijkheden als de kosten een belemmering voor je zijn om mee te doen.
Wanneer? Op zaterdag 14 december van 10:00 – 17:00 bij de Refter in Ubbergen (nabij Nijmegen).
Inschrijven? Om je plaats te reserveren, meld je je aan via deze website en kies je welk bedrag je wil betalen.

 

Schrijf je hier in

Gegevens

Datum:
14 december 2019
Tijd:
10:00 - 5:00
Kosten:
€65 – €95
Evenement Categorie:
Website:
http://www.schoonheidvanboosheid.nl

Organisator

Zayma Training & Coaching
Telefoon:
0610610809
E-mail:
info@zayma.com (Astara Lieuw-On)
Website:
www.zayma.com

Locatie

Zayma Training & Coaching
Aarhuispad 35
Rotterdam, 3067 PR Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0840032383
Website:
www.zayma.com

Leden Login

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.