Standaard titel

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Verdiepingsworkshop: Ruzie en Rivaliteit • Houten

30 maart@10:00 - 5:00

€95 – €155
samen delen samen spelen

 

Direct aanmelden

 

Verdiepingsworkshop • Ruzie en Rivaliteit • Houten

Rivaliteit tussen kinderen. Botsende behoeften. Tegenstrijdige belangen. Het leeft voor veel ouders. En het is een illusie. Behoeften kunnen niet met elkaar in conflict zijn en belangen lijken alleen op de oppervlakte tegenstrijdig. En die rivaliteit? Die veroorzaken we vaak zelf, doordat we niet hebben geleerd hoe we belangen verenigen en behoeften met elkaar afstemmen.

Deze training is voor jou als je een stevige basiskennis hebt van het Geweldloze Communicatiemodel. Je hebt al geoefend met luisteren naar je kind en ervaart meer verbinding met jezelf en je persoonlijke grenzen. Maar je vind het soms moeilijk om tot creativiteit te komen wanneer de verschillende behoeften met elkaar lijken te botsen. Je voelt je verantwoordelijk voor de harmonie in huis en als de samenwerking niet lijkt te gaan lukken raak je makkelijk overweldigd en ga je het voor iedereen oplossen. Zo ben jij dus altijd nodig en leren je kinderen niet hoe ze zelf hun conflicten op kunnen lossen. Na deze training weet je hoe je, op basis van gelijkwaardigheid, van (schijnbaar) tegengestelde belangen kunt komen tot heldere en gedragen afspraken die voor ieder gezinslid werken. Je hebt geoefend met gezinsoverleg en bemiddelen tussen je kinderen en kunt staan voor echte samenwerking zonder de verantwoording over te hoeven nemen.

In deze intensieve dagworkshop ga je op onderzoek en handvatten vinden om anders met conflicterende behoeften thuis om te kunnen gaan. Zo leer je ondermeer:

• Wat rivaliteit is en hoe je het voorkomt
• Bemiddelen tussen kinderen
• Hoe je onpartijdig blijft
• Hoe je verzoening kunt begeleiden
• Gezinsoverleg faciliteren vanuit gelijkwaardigheid
• Hoe je tot gedragen en duurzame oplossingen komt
etc. etc.

 

Direct aanmelden

 

Het wordt een intensieve zaterdag waarin je een hele dag wordt ondergedompeld in een Geweldloze Communicatie community en als groep empatisch begeleid terwijl je, in een veilige niet-veroordelende omgeving, aan de slag gaat met voorbeelden uit je eigen leven. We zullen ook werken in trio’s en als groep met rollenspellen zodat je persoonlijke inzichten op kunt doen die je helpen om afstemming en samenwerking binnen je gezin meer vorm en structuur te geven.

 

Voor wie? VERDIEPING: Deze workshop is voor iedereen met een stevige basiskennis van Geweldloze Communicatie (tenminste 24 uur training bij een gecertificeerde trainer), en het aandurft om op onderzoek te gaan in de dynamiek van samenwerking en afstemming over meerdere lagen binnen het gezin. Voor verdere verdieping van de vaardigheden en inzichten die je krijgt aangereikt tijdens deze workshop kun je als aanvullende stap de workshop Connectie in Conflicten overwegen. Twijfel je of deze workshop aansluit op wat je zoekt/jouw basiskennis, neem dan gerust contact op, zodat we samen uit kunnen vinden of je er voldoende uit kunt halen voor jezelf.
Trainers? Astara Lieuw-On en Jort Bijleveld beiden Certified Trainers bij het Center for Nonviolent Communication.
Bijdrage? Kies zelf hoeveel je aan ons wilt geven in ruil voor de workshop op een schaal tussen €95,- en €155,-. Hiervoor krijg je een ochtend en middag workshopsessie, materialen, koffie, thee en snacks, plus veel inzichten en ook concrete vaardigheden waarmee je de kwaliteit van je leven en relaties onmiddelijk kunt verbeteren. Voor de lunch willen we je vragen iets mee te nemen om te delen tijdens de potluck. Vraag naar de kortingsmogelijkheden als de kosten een belemmering voor je zijn om mee te doen.
Wanneer? Op zaterdag 30 maart 2019 van 10:00 – 17:00 bij Zwamabayo in Houten (nabij Utrecht).
Inschrijven? Om je plaats te reserveren, meld je je aan via deze website en kies je welk bedrag je wil betalen.

 

Schrijf je hier in

Gegevens

Datum:
30 maart
Tijd:
10:00 - 5:00
Kosten:
€95 – €155
Evenement Categorie:
Website:
http://www.ouderschapmetcompassie.nl/product/aanbetaling-rivaliteit-houten

Organisator

Zayma Training & Coaching
Telefoon:
0610610809
E-mail:
info@zayma.com (Astara Lieuw-On)
Website:
www.zayma.com

Locatie

Zwamabayo
Peppelkade 48
Houten, 3992 AK Nederland
+ Google Maps
Website:
www.zwamabayo.nl
X

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.