Wil je onvoorwaardelijk opvoeden maar soms...

 • luistert je kind niet
 • gaat over je grenzen
 • heeft geen respect
 • neemt je voor lief
 • of  sluit zich af voor contact?

Wat als je nu kon weten wat er dan eigenlijk precies gebeurt? En hoe je op zulke lastige momenten echt zou kunnen kiezen hoe je wil reageren? In plaats van op de automatische piloot te handelen, waar je eigenlijk achteraf altijd spijt van hebt. Maar echt vanuit je waarden, hoe jij in het leven staat en eigenlijk op zou willen voeden? Ook op die momenten dat je kind je het bloed onder de nagels vandaan haalt?

Doe dan mee met de Ouderschapschallenge en ontdek...

 • Wat er nu eigenlijk gebeurt wanneer het niet meer onvoorwaardelijk lukt
 • Wat je kunt doen om weer snel terug bij jezelf te komen
 • Luisteren naar wat jij en je kind werkelijk nodig hebben
 • Hoe je écht contact maakt met je kind
 • Hoe je voor jezelf zorgt op een manier waarop onvoorwaardelijkheid vol te houden is
 • En nog veel meer...

 

Het is COMPACT

maar ook DIEPGAAND

je krijgt concrete HANDVATTEN

en dat allemaal vanuit je LUIE STOEL

Trainer: Astara Lieuw-On
Theorie

Je krijgt 10 emails met theorie en oefeningen, werkbladen bij de opdrachten en een reader met een samenvatting van het Commniceren met Compassie communicatiemodel met een handig spiekbriefje om meteen met je kinderen te kunnen gaan oefenen hierin.

Video

De theorie wordt ondersteund met enkele filmpjes waarin ik deze nog verder voor je uitdiep in het Nederlands. Daarnaast post ik ook in de Support Community op facebook af en toe videos, artikelen en andere bonusmaterialen waarmee je nog meer je kennis kunt verdiepen.

Coaching

In de Support Community op facebook ben je welkom om je uitwerkingen van de opdrachten met mij te delen, feedback te vragen of vragen te stellen. Ook krijg je steun en een luisterend oor van mijzelf en andere geoefende ouders die al langer Ouderschap met Compassie binnen hun gezin leven en uitdragen.

Hiervoor betaal je deze ronde geen €49 maar slechts €25!

Klik op de knop hierboven om je aan te melden.

caret-down caret-up caret-left caret-right
Catelijne Peters Arnhem

Wauw wat een FANTASTISCHE challenge!! Wat een inzichten en bewustwordingen. En ik kan steeds meer en beter in rust blijven. Het heeft mij echt superveel opgeleverd tot nu toe.

Lisanne van der Zouwen Steenwijk

Ik vind het echt een supermooie challenge en beveel hem van harte aan, omdat ik iedereen de tools gun om zo naar jezelf en je relatie met je kinderen/partner/iedereen om je heen te kijken.

Martine Heikens-Berenpas Leiden

Ik wil graag nog delen dat ik zo gelukkig ben dat ik door deze challenge mezelf terug heb gevonden. Intens dankbaar ben ik daarvoor.

Veelgestelde Vragen

Online Training

Voor de start van de training inventariseren we met de groep wat het beste moment zou zijn voor de conference calls. Wanneer lukt het om een tijdstip te vinden dat voor iedereen uitkomt, dan kiezen we daarvoor. Mocht het echt niet mogelijk zijn om in consensus (zonder overwegende bezwaren) een aanvangstijd te prikken, dan zal er een schema gemaakt worden waarbij er wordt gevariëerd in dag/tijdstip. Op die manier zal er in de duur van de online training hopelijk tenminste een conference call zijn waarbij je live kunt aansluiten.

Kun je eens niet bij een conference call zijn dan kun je die ook later terugkijken. Er wordt van elke sessie een opname gemaakt. Deze wordt tijdelijk beschikbaar gesteld aan iedereen in de trainingsronde waaraan jij ook deelneemt. Zo wordt iedereen betrokken en geïnformeerd. De opname blijft beperkte tijd beschikbaar en zal voor aanvang van de volgende conference call weer verwijderd worden voor ieders privacy. Er worden geen opnames bewaard.

Category: Online Training

De Online Training is een uitgekiend traject van 8 lessen (en een extra bonusonderdeel) dat is uitgesmeerd over 12 weken/3 maanden. Iedere week krijg je een email als er een nieuwe les klaarstaat. En daarnaast zijn er ook 3 stopweken, zodat je tijd hebt om even te bezinnen, terug te blikken op een bepaald onderdeel of wat in te lopen als je eens druk bent geweest met onvoorziene omstandigheden.

Elke les is een afgebakend onderdeel waar je helemaal zelfstandig mee aan de slag gaat. Je hebt dus ook zelf in de hand hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Om het lesmateriaal tot je te nemen heb je ongeveer een uur in de week nodig en de wekelijkse conference call duurt een uur tot anderhalf (de aanvangstijd bepalen we in overleg met de groep). Daarnaast kun je in de geheime facebook groep uitwisselen met anderen, ALS je dat wilt. Ook optioneel is het oefenen met een empathie buddy. Door uit te wisselen met een mede-deelnemer kun je nog extra ondersteuning krijgen en samen oefenen. Je bepaalt zelf of je hier tijd voor wilt maken.

Maar je kunt alle oefeningen ook prima voor jezelf doen. De opdrachten die je aangereikt krijgt zijn oefeningen die je in je dagelijks leven meeneemt, ze kosten dus geen extra tijdsinvestering. Het is meer een bewustzijn dat je meeneemt en waar je in je dagelijks leven praktisch mee aan de slag gaat. Zo doe je in je eigen tempo je persoonlijke inzichten op.

Al het lesmateriaal kun je downloaden om te bewaren en je blijft onbeperkt toegang houden tot de besloten website. Dus ook na afloop van de 3 maanden kun je steeds terugkomen op een onderdeel met een frisse blik en zo wat meer verdieping of herhaling krijgen. Het geeft dus niet als je het tussentijds druk mocht krijgen. Je blijft onderdeel van de community en het leerproces stopt niet na afloop van het programma.

Category: Online Training

Je bent welkom om gebruik te maken van de facebook community om te verbinden met andere deelnemers, vragen te stellen, mee te leven met elkaar etc. Voorlopig blijft dit het medium, omdat het de communicatie onderling vergemakkelijkt, zorgt dat je meer steun kunt ontvangen en herkenning en gelijkgestemdheid ervaren. Een apart forum hiervoor bleek voor veel deelnemers hierbij toch niet hetzelfde gemak en toegankelijkheid te geven.

Dus als je geen Facebook meer gebruikt kun je ervoor kiezen om een nep-account te maken speciaal voor dit doel. Of het is ook prima als je meedoet zonder hier gebruik van te maken en zo te zorgen voor je behoefte aan privacy.

Voordelen van deelname aan de Facebook groep:

 • Wat meer aanvullende resources. Deelnemers delen er hun ervaringen en artikelen of videos die ze aanspreken.
 • Als je diep wilt gaan, voor persoonlijke transformatie is het belangrijk dat je veiligheid en steun kunt ervaren, daar draagt een community aan bij.
 • Ik merk dat de coaching via de facebookgroep een enorme meerwaarde heeft. Je kunt daardoor sneller vooruitgang boeken.
 • Deelnemers geven aan dat ze heel veel hebben gehad aan de herkenning en gelijkwaardigheid in de groep. Te weten dat ze niet alleen zijn met hetgeen ze lastig vinden hielp hen zichzelf met meer mildheid te bezien.
 • Ik kan geen persoonlijke vragen via andere kanalen beantwoorden, voor de online trainingen kies ik voor groepscoaching en hier zijn de prijzen ook op gebaseerd. Je kunt je vragen op Facebook stellen, en als je daarbuiten ondersteuning of persoonlijke aandacht van mij nodig hebt kun je eventueel voor privé sessies ernaast kiezen, of een live training bijwonen.

Dit gezegd hebbende zijn de online trainingen zo opgezet dat je die geheel zelfstandig kunt doorlopen. Ook zonder deelname aan de community. Het is voor ons dus geen bezwaar als je dat stukje laat voor wat het is.

Er staat veel trainingsaanbod op deze website, en soms vindt men het ingewikkeld om hier een weg in te vinden. Vragen die ik krijg zijn:

 • Waarmee begin ik het best?
 • Wat heb ik het meeste nodig?
 • Ik wil graag de diepte in, komt een introductieworkshop daar wel aan tegemoet?
 • Wat is haalbaar/wenselijk?

Ik ben steeds geroerd om te horen dat ouders diepgang zoeken, ik stel mij zo voor dat er dan veel motivatie is om onvoorwaardelijk ouderschap te leven in alle vezels. Dat er al wat bewustzijn is rondom oude patronen en de wens om deze te doorbreken. En ook pijn, de wens om een bepaalde dynamiek in het gezin zo snel mogelijk te veranderen. Als je last hebt van bepaald gedrag van je kinderen of reageert op manieren die je eigenlijk niet wilt kan ik me voorstellen dat je zo snel mogelijk oplossingen wilt.

Onze basistraining Ouderschap met Compassie geeft diepe inzichten en realisaties waarmee deelnemers meteen hun relaties en levensgeluk vergroten. Je leert verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gevoelens, de daaronder liggende behoeften ontdekken, helder en concreet je wensen en verzoeken te verwoorden en openstaan om met nieuwsgierigheid te luisteren naar de betekenis van de boodschap van anderen. Dit vraagt een geheel nieuwe manier van denken, voelen en contact maken. Hierom is het belangrijk om aan de basis te beginnen en je lichaam de tijd te geven om dit nieuwe bewustzijn te integreren. Ik voel veel compassie voor de wens om na één workshop te willen veranderen in de zen-ouder van je dromen, en ook voel ik bezorgdheid dat je dan wellicht teveel van jezelf eist. Als het zo gemakkelijk was als het lezen van een boek, het kijken van een workshopvideo op YouTube of het volgen van een gratis workshop… dan was er al wereldvrede nietwaar?

Mijn advies is om, als je nog geen ervaring hebt met Geweldloze Communicatie, te beginnen met een introductie zoals de Schoonheid van Boosheid of de Ouderschapschallenge. Hiermee zul je niet meteen onbewust onbekwaam worden, en tegelijkertijd is het alleszins de moeite om die eerste stap te zetten en een begin te maken met je veranderproces. Met een introductieworkshop kun je eerst, zonder al te lange commitment en financiële investering, vrijblijvend kennismaken met deze vorm van persoonlijke ontwikkeling. Daarna kun je het beste de basistraining volgen. Om uiteindelijk effectief aan de slag te kunnen met de meer uitdagende thema’s uit de verdiepingstraining zoals rivaliteit, het weer goedmaken na boosheid, bemiddelen tussen kinderen, schuld en schaamte transformeren, in dialoog met je naasten etc., is het belangrijk dat je bekwaam bent in het kunnen (h)erkennen van je reactieve denk- en gedragspatronen en dat je hier verantwoording voor kunt nemen. Hier gaat bewustwording, training en oefening aan vooraf. En het vraagt een stevige basis en kennis van het model waar wij mee werken.

In de verdiepingstraining en de jaaropleidingen kun je werken aan het verdiepen, integreren en belichamen van al het geleerde. Door op deze manier het traject te doorlopen, maak je een ontwikkeling door van onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam. Van onvoorwaardelijk ‘doen’, naar onvoorwaardelijk ‘zijn’. Van reageren op de automatische piloot naar persoonlijk leiderschap en emotionele stabiliteit.

Hoe dit opleidingspad er in zijn volledigheid uitziet lees je ook hier: Opleidingsprogramma Ouderschap met Compassie

De training bestaat uit 8 lessen. En af en toe is er een pauzeweek die je kunt gebruiken om in te lopen als je iets gemist hebt of om nog eens terug te komen op een bepaald thema voor extra verdieping. Deze tijd is echt nodig om met de theorie aan de slag te gaan en alle inzichten die je hierdoor opdoet rustig te verwerken. Het complete programma duurt daarmee 12 weken/3 maanden.

De planning is als volgt:

WEEKNR LES THEMA
1 Week 1
Gelijkwaardigheid
2 Week 2
Het nut van emoties
3 Stopweek – pauze –
4 Week 3
Behoeftenbewustzijn
5 Week 4 Zelfcompassie
6 Stopweek Empathie Buddy
7 Week 5
Empatisch luisteren
8 Week 6
Omgaan met nee
9 Stopweek – pauze –
10 Week 7
Beschermende macht
11 Week 8 Waardering
12 Afronding Extra’s
Category: Online Training

Ja, het is een besloten en beveiligde omgeving op een apart gedeelte van deze website. Je vindt er alle theorie, oefeningen, mediabestanden en andere leermaterialen. Daarnaast krijg je toegang tot de geheime community op facebook waar je met andere deelnemers ervaringen kunt delen, uitwisselen over je ouderschap of vragen stellen. De facebookgroep is niet alleen besloten maar ook geheim. Dat betekent dat niemand kan zien dat je er lid van bent. Je kunt eventueel een account met een schuilnaam aanmaken.

Category: Online Training

Ik reik je de theorie en vaardigheden aan en in de week die volgt is het aan jou om deze uit te proberen en ervaren. Zo kun je jouw eigen persoonlijke inzichten opdoen en gelijk een begin maken met patronen te transformeren. Je haalt er dus het meeste uit wanneer je zelf actief meedoet. Dit is wel iets waar je voor open moet staan en klaar voor zijn. Natuurlijk kun je ook ervoor kiezen alleen de informatie die ik je aandraag tot je nemen ter inspiratie en het staat je vrij of je er verder iets mee gaat doen. Bij elke oefening is het aan jezelf om te kiezen of je die wil doen. En ik begrijp dat het leven van ouders met jonge kinderen druk is.

De stof is gemakkelijk om te begrijpen, maar het kunnen gebruiken ervan vraagt een commitment om er ook mee te oefenen en dat je serieus met de stof aan de slag gaat. Je kiest zelf hoe intensief je dit wil maken en hoe je je tijd indeelt. Maar als je niet wekelijks minstens een half uur tot een uur tijd voor de theorie en opdracht en een uur voor de conference call kunt vrijmaken (de aanvangstijd bepalen we in overleg met de groep) raad ik je af om de training te gaan doen.

Category: Online Training

Jazeker! Je kunt je plek in de online training reserveren door hier een aanbetaling te doen. Daarna kun je met nog twee termijnbetalingen jouw bijdrage in ruil voor de training voldoen. Of stuur ons even een email op info@zayma.com, dan stemmen we samen een betalingsregeling op maat af.

Category: Online Training

De training begint met de basisprincipes en oefeningen die je helpen begrijpen wat compassie in je gezin brengt en wat het blokkeert. In de opvolgende weken gaan we met steeds verder verdiepende oefeningen en processen werken waardoor je meer zelfcompassie en empathie voor anderen in je dagelijks leven zult brengen. Ook ga je oefenen met een empathie buddy om ervaring en vertrouwen op kunt doen in het ontvangen van empathie en luisteren naar een ander.

Elke weekles bevat:

 • Een principe om te leren
 • Wat theorie om het principe te illustreren
 • Oefeningen om het principe in je gezinsleven toe te gaan passen
 • Links naar referentiematerialen, werkbladen, videos etc.
 • Een conference call bestaande uit verdieping van de theorie en een vraag- en antwoord sessie
Category: Online Training

Load More

Wil je laagdrempelig kennismaken met Geweldloos Communiceren en leren op een geheel nieuwe manier naar jezelf en het lastige gedrag van je kind te kijken?

Meld je vandaag nog aan en maak die eerste stap naar echte onvoorwaardelijkheid.

Met mijn persoonlijke garantie loop je geen risico!

Leden Login

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.