25 april 2015

Programma

Met Ouderschap met Compassie biedt Zayma Training & Coaching een compleet trainingsprogramma om je te helpen van machtsstrijd en frustratie naar in gelijkwaardigheid en verbinding met kinderen samenleven. Van het gevoel op de automatische piloot te reageren naar bewust kunnen kiezen voor onvoorwaardelijkheid. Van emotionele slavernij naar emotionele bevrijding. Van reactiviteit naar pro-actief zijn. Van onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam. Het trainingsprogramma bestaat uit een live groepstraining van 6 dagen of 12 avonden (3 modules) en een online basistraining (module 1 & 2) van 8 weken. In klein groepsverband oefen je hands-on met je eigen lastige situaties en coach ik je om de vaardigheden die je meekrijgt ook in je drukke leven als ouder in te kunnen bedden.

In de trainingen leer je aan de hand van het communicatiemodel heel snel inzichtelijk maken wat de onvoorwaardelijkheid blokkeert en het gebruiken als een handvat om je diepste waarden te leven met je kinderen, vanuit intrinsieke motivatie van beide kanten. We oefenen met je boosheid ombuigen, empatisch luisteren, zelfverbinding tot je diepste behoeften duidelijk zijn en van daaruit spreken op een manier die begrip en samenwerking brengt. Voor je grenzen staan zonder straffen en belonen, omgaan met een ‘Nee’ en rustig blijven bij grote emoties, empatisch luisteren, je innerlijke dialoog compassievoller maken, zelfcompassie en zelfzorg, werken met kernovertuigingen, schuld/schaamte, kwaadheid, omgaan met rivaliteit en bemiddelen tussen kinderen  enz. enz. enz.

Module 1. INTRODUCTIE: Bewustwording, vertrouwen en verbinding
De eerste stap is om aan de hand van het communicatiemodel de basis te leren van Geweldloze Communicatie en te werken aan bewustwording over welk soort communicatie zorgt voor machtsstrijd en frustratie en welke communicatie helpt om meer in gelijkwaardigheid en vertrouwen te leven met je kinderen. De introductietraining Ouderschap met Compassie – Module 1 en de losse workshops richten zich op deze bewustwording en je krijgt meteen concrete inzichten en vaardigheden waarmee je de verbinding en samenwerking binnen je gezin kunt verbeteren.

Meer lezen over Module 1 »

Module 2. BASIS: Empathie voor jezelf en je kinderen
Na de introductie van het model heb je een stevige basis om je kennis van het model te verdiepen door het oefenen met praktische toepassingen, eerst bij jezelf. Je leert eerst onvoorwaardelijk kijken naar jezelf voordat je onvoorwaardelijk kunt zijn naar je kinderen. Om compassie met anderen te kunnen hebben ga je eerst zelfcompassie ontwikkelen. Om los te komen van oude, ingesleten patronen en je eigen menselijkheid te gaan zien. Een belangrijke voorwaarde om ook te kunnen gaan verbinden met de menselijkheid van de andere leden van je gezin. Met de basistraining Ouderschap met Compassie – Module 2 en de losse workshops kun je jouw empathievaardigheden vergroten waardoor je meer verbinding met jezelf en met de rest van je gezin zult gaan ervaren.

Meer lezen over Module 2 »

Module 3. VERDIEPING: Van machtsstrijd en rivaliteit naar gelijkwaardigheid en samenwerking
Nu je  de tools en vaardigheden hebt om aan jezelf te werken, in je kracht te blijven en met compassie met jezelf te verbinden, kun je ook op een veilige manier kwetsbaar naar anderen beginnen te uiten en in dialoog gaan. We gaan oefenen met het oplossen van conflicten vanuit authenticiteit en verbinding. En met het voelen van je persoonlijke grenzen en het respectvol blijven aangeven hiervan, ook in de meest lastige situaties. Zodat je aan je kinderen kunt voorleven hoe je conflicten vreedzaam op kunt lossen en rivaliteit verminderen. De verdiepingstraining Ouderschap met Compassie – Module 3 en de losse workshops richten zich op hoe je in compassie kunt zijn met de ander terwijl je steeds in contact blijft met je eigen gevoelens en behoeften. Ook krijg je tools om meer gelijkwaardigheid en samenwerking te creëren door overleg en bemiddeling.

Meer lezen over Module 3 »

Na de complete training te hebben gevolgd, beschik je over alle kennis van het model en vele manieren om het toe te gaan passen in je leven. Je bent bewust bekwaam. Nu is het zaak om de stof levend te houden en te oefenen zodat het in je lijf kan zakken en onderdeel kan worden van je dagelijkse handelen. Zodat het als je tweede natuur kan worden en je oude gewoonten gaan vervangen. Na de 3 modules heb je alle tools in handen om op eigen houtje of met de community die je hebt opgebouwd tijdens de trainingen steeds meer onbewust bekwaam te worden.

Ik organiseer de live trainingen op aanvraag door heel de Benelux en daarbuiten. Reeds gepland aanbod vind je in de evenementenkalender. De online trainingen starten vanaf het schooljaar 2017/2018.

X

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.