Ik heb een probleem met mijn kind. Kun je mij vertellen wat ik moet doen?

Ik kan mij indenken dat je graag snelle antwoorden wil wanneer je met lastig gedrag te maken hebt. Het is misschien verleidelijk om meteen verandering te willen zien. Dus wil je het liefst een tip, een oplossing, een advies hoe je op een onvoorwaardelijke manier jouw kind kunt laten doen wat jij wilt (of stoppen met doen wat jij niet wilt). En laat het nu net zo zijn dat jouw wens dat je kinderen meewerken, luisteren of gehoorzamen er juist voor zorgt dat je in machtsstrijd of conflict komt.

Mijn missie is om jou te helpen het soort relatie op te bouwen met je kind(eren) die de verbinding in je gezin versterkt. Zodat je loskomt van machtsstrijd en het conflict verdwijnt. En daar heb ik wat meer interactie met jou voor nodig. Ik kan je met wat gerichte vragen helpen de interne verschuiving te maken waardoor je weer vertrouwen krijgt in de goede wil en onschuld van je kind. En dat vraagt dat je kunt stoppen met je kind te willen veranderen, en de moed en bereidheid om eerlijk naar jezelf te kijken. Dat doe ik liefst met zorgzaamheid en compassie voor jou. En wil ik niet afdoen met een veralgemeende tip of een snel advies hoe je jouw kind kunt veranderen. Ofwel een kortetermijnoplossing die maar eventjes werkt en in het slechtste geval vooral voor meer frustratie, wrok en afstand in je gezin zorgt.

Wil je gerichte steun bij jouw specifieke persoonlijke situatie met jouw kind en samen kijken naar een lange termijn manier die goed voelt voor iedereen in je gezin? Dan kan dat het beste via een privé sessie of een emailconsult. Of kijk in het open aanbod voor een training waarin je de vaardigheden aanleert om zelf verder mee te kunnen oefenen in het verbinden met kinderen.

Dit bericht is geplaatst in . Bookmark de link .

Comment on this FAQ

Leden Login

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.