Deze training is voor jou als...

 • je begrijpt dat er echt een wezenlijke verandering nodig is om het ouderschap van je waarden ook werkelijk te belichamen en voor te leven
 • je beseft dat het niet genoeg is om te lezen en filosoferen over onvoorwaardelijk ouderschap maar je er ook werkelijk iets mee moet gaan DOEN wil het in je lijf kunnen zakken
 • je er klaar voor bent om echt werk te maken van je ouderschap, de benodigde communicatieskills te leren en de ouder te worden die je je kinderen gunt
 • je wel snapt dat je dit alleen zelf kunt doen maar het ook niet alleen hoeft te doen
 • je jezelf deze investering in jezelf gunt en er wat tijd voor vrij wil maken

Gebaseerd op deze 3 peilers voor onvoorwaardelijk ouderschap

Communiceren met Compassie
 

Je leert welke taal en manier van denken leidt tot machtsstrijd en frustraties, wat het geweldloze communicatiemodel is en hoe je het in kunt zetten tijdens lastige situaties met kinderen. Zo oefen je met vragen om wat je nodig hebt zonder gebruik te maken van dwang, angst, schuld, schaamte, straf, chantage etc. en ook beter horen wat je kinderen eigenlijk nodig hebben op die moeilijke momenten.

Radicale zelfzorg
 

Je oefent met zelfzorg en zelfcompassie, minder streng voor jezelf zijn en met meer respect in gedachten tegen jezelf praten. En je leert omgaan met je eigen emotionele triggers, schuld, schaamte, boosheid en andere lastige gevoelens. Niet door ze weg te stoppen of af te reageren op anderen, maar op een manier die je meer in verbinding met jezelf én je naasten brengt.

Liefdevol grenzen aangeven
 

Je leert hoe je de behoeften van je kind kunt (h)erkennen en adresseren zónder daarbij je eigen behoeften te vergeten. Je krijgt handvatten om het minder persoonlijk te nemen wanneer je kind niet meewerkt. En leert luisteren en contact maken zonder jezelf te verliezen. Zodat je ook de rust kunt bewaren wanneer de emoties hoog oplopen en op een respectvolle manier je grenzen aangeven of het gedrag van je kind ombuigen.

caret-down caret-up caret-left caret-right
Bianca Snoek Zuid-Holland
Bedankt voor deze kans Astara. De training heeft mijn ogen geopend, trauma's werden erkend en mijn innerlijke kind heeft mogen rouwen hierom. Ik ben dankbaar voor de diepere band met mijn omgeving en het heeft mijn leven echt verrijkt. Ik had niet verwacht dat een online training zoveel los zou kunnen maken. Vooral de compassie die ik kan voelen voor anderen is een echte toegevoegde waarde. Ik hoop dat je nog veel mensen blij kunt maken met deze training. Succes!

Dit ga je allemaal behandelen in 3 maanden tijd

Welke taal leidt tot machtsstrijd en frustraties en welke taal ondersteunt gelijkwaardigheid en intrinsieke motivatie? Je ontdekt hoe macht mét je kinderen eruit ziet en welke vaardigheden nodig zijn om in gelijkwaardigheid met anderen te kunnen leven.
Wat is eigenlijk de functie van emoties? Je leert op respectvolle wijze je gevoelens uiten zonder ze te hoeven wegstoppen of afreageren. Je kunt emotionele regulatie voorleven én de intense gevoelens van je kind met compassie te begeleiden.
Wat is het verschil tussen behoeften, wensen en voorkeuren? En hoe ga je om met (on)vervulde behoeften? Je leert verantwoording nemen voor je eigen behoeften, zodanig dat je de behoeften van je kinderen kunt adresseren zonder aan jezelf voorbij te gaan.

Hoe praat je tegen jezelf wanneer er iets niet helemaal gaat zoals je zou willen? Je leert verbinden met je innerlijke criticus en verschillende oefeningen om jezelf met meer compassie en waardering te kunnen gaan benaderen.

Hoe kun je jouw kind die onvoorwaardelijke ouderlijke acceptatie en liefde geven? Je leert de finesse van empatisch luisteren en oefent met het ontvangen van empathie. Hiermee krijg je ruimte om écht te luisteren naar je kind, door de woorden heen.
Hoe kun je duidelijk vragen om wat je nodig hebt zonder dwang, angst, schuld, schaamte, straf, chantage etc.? Je krijgt handvatten om het minder persoonlijk te nemen wanneer je kind niet meewerkt en manieren om in gesprek te blijven.
Waar ligt de grens tussen beschermen en bestraffen? Je krijgt oefeningen om voor jou scherp te krijgen wanneer je je gezag wilt inzetten en wanneer niet. Je leert uit machtsstrijd te blijven en conflicten in verbinding op te lossen.
Hoe geef je een compliment zonder te prijzen? En hoe kun je beter gaan zorgen voor je behoefte aan (zelf)waardering? We blikken terug op de afgelopen 8 weken en je leert je successen vieren zonder te oordelen, analyseren en evalueren.

En dit levert het je op...

 • je leert jezelf diep kennen, wat je meer begrip voor jezelf oplevert en waardoor je zelfcompassie ontwikkelt
 • je wordt responsiever en compassievoller, krijgt positievere gevoelens voor je kind
 • je zult beter kunnen omgaan met temperament, intensiteit en emoties bij je kind én jezelf
 • je leert omgaan met triggers, patronen uit je eigen opvoeding doorbreken en bewuster kiezen hoe je wilt reageren
 • je leert staan voor wat je nodig hebt op een manier die ook ruimte laat voor je kind om zichzelf te zijn
 • je krijgt meer plezier en rust in je opvoeding, zult minder machtsstrijd en onrust gaan ervaren in je gezin
 • je neemt handvatten en communicatievaardigheden mee die de kwaliteit van je leven en relaties meteen verbeteren
 • je wordt deel van een groep gelijkgestemden waar je in veiligheid kunt delen en steun ontvangen bij vraagstukken
Madelon Noordegraaf Utrecht
De training was prima van opbouw. Niet teveel informatie in 1 keer, ook al zou je zelf soms het liefst meteen naar het einde rennen. Hoe verder de training vorderde, hoe meer nog het besef kwam dat deze volgorde goed is. Eerst ruimte voor jezelf, voordat je er voor de ander kan zijn. Ook fijn dat er op geleide van onze behoeften extra ruimte werd ingelast en extra informatie werd verstrekt. Ook in de pauzeweek was er gelegenheid voor toch een extra conference call of contact via FB. De tijd vloog tijdens de conference call voorbij. Niet omdat er te weinig aandacht was voor eigen casussen, maar omdat de verbinding er was. Dan zou je wel langer door willen gaan, maar dan hadden we de nacht door kunnen praten, denk ik. Prima dus om daar wel een vastgestelde eindtijd aan te houden. En uiteindelijk komt iedereen aan bod.

Klik op de knop hierboven om je plek te reserveren

Wie is Astara?

Ik wilde verbinding in mijn gezin. En ik merkte dat ik communicatieskills miste. Ik kon boos en autoritair worden, óf mijzelf helemaal wegcijferen. Maar voor mijn behoeften opkomen op een manier die respectvol en harmonieus was, en ook rekening hield met de behoeften van mijn gezinsleden, dat had ik nooit geleerd. Ik schreef mij in voor een introductietraining Geweldloze Communicatie

Al snel kwam ik erachter dat ik zelf de grootste blokkade in de communicatie met anderen was. In al die momenten dat ik mij ergerde aan het gedrag van mijn kinderen, wilde dat dingen anders waren of vond dat iets op mijn manier moest gebeuren, bleken overtuigingen een rol te spelen. Die mij niet hielpen om in een gelijkwaardige, harmonieuze verbinding met anderen te kunnen staan. Integendeel, ik ontdekte dat het opvoeden van mijn kinderen eigenlijk draaide om het opvoeden van mijzelf.

Inmiddels ben ik een veelgevraagd coach, trainer en mediator en heb ik al honderden ouders getraind in de vaardigheden en mindset om echt onvoorwaardelijk te blijven in de omgang met kinderen en weg te blijven van straffen en belonen, manipulatie, beschamen of schuldig laten voelen als opvoedmiddelen. Als Geweldloze Communicatie trainer ben ik internationaal gecertificeerd bij het Center for Non Violent Communication en lid van de Nederlandse Geweldloze Communicatie Kring. Mijn bedrijf Zayma Training & Coaching is een CRKBO geaccrediteerde instelling.

En wanneer ik niet bezig ben met het geven van trainingen en workshops ben ik het leven aan het vieren met mijn twee zoons en babydochter, en zijn wij de wereld aan het verkennen in Nederland of ver daarbuiten. Ik werk en leef nauw samen met Jort Bijleveld, ook gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie. Wij leven vanuit een gedeelde intentie om samen te spelen, leren, lachen, huilen, het grote avontuur van het leven aan te gaan. Deze intentie drijft niet alleen ons partnerschap en werk, maar schept ook een veilige omgeving voor de kinderen, waarin zij, zoveel mogelijk, in alles gezien en gehoord kunnen worden.

 

Astara Lieuw-On

3 programma's

Kies zelf hoe intensieve begeleiding je wilt

Brons Programma
Online Training (zelfgeleid)
€ 149

✔ Toegang tot de besloten online trainingsomgeving op de website

✔ Levenslange toegang tot de geheime facebook community

✔ 10 readers (ebooks) met alle basistheorie

✔ 9 videos waarin ik duidelijk een basisthema uitleg

✔ 4 audiobestanden met geleide oefeningen, visualisaties en meditaties

✔ Heel veel werkbladen en opdrachten om in je dagelijks leven mee te oefenen

✔ En nog veel meer aan bonusmaterialen

Zilver Programma
Online Training + Groepscoaching
€ 295

✔ Alles uit het Brons programma plus...

✔ Elke week een conference call met verdieping van de theorie en tijd om vragen te stellen.

✔ Een bonuspakket met leermiddelen voor gebruik tijdens de conference calls.

Goud Programma
Online Training + Privé Coaching
€ 395

✔ Alles uit het Zilver programma plus...

✔ ... 2 privé empathie sessies van één uur 1-op-1 coaching

✔ ...ÉN onbeperkt emailcontact voor al je persoonlijke vragen en twijfels

Catelijne Peters Brabant
De groep die zo ontzettend veilig was waardoor ik hele kwetsbare dingen heb durven uiten, doodsbang, maar vaak zulke lieve reacties en steun, dat had ik ook echt nodig. Dat ik helemaal niet de slechte moeder ben die ik heel lang dacht te zijn omdat ik nu steeds meer de behoefte achter het gedrag kan zien. En de behoeftes die ik zelf heb, echt nooit bij stilgestaan of geweten dat ik die had. Maar ook de gevoelens, fijn om ze echt te voelen in mijn lijf en te kunnen duiden, steeds meer. Ik vind dit GEWELDIG en zou zo graag meer ouders dit willen laten ervaren, en hun kinderen.

Veelgestelde Vragen

Ouderschapschallenge

Je bent welkom om gebruik te maken van de facebook community om te verbinden met andere deelnemers, vragen te stellen, mee te leven met elkaar etc. Voorlopig blijft dit het medium, omdat het de communicatie onderling vergemakkelijkt, zorgt dat je meer steun kunt ontvangen en herkenning en gelijkgestemdheid ervaren. Een apart forum hiervoor bleek voor veel deelnemers hierbij toch niet hetzelfde gemak en toegankelijkheid te geven.

Dus als je geen Facebook meer gebruikt kun je ervoor kiezen om een nep-account te maken speciaal voor dit doel. Of het is ook prima als je meedoet zonder hier gebruik van te maken en zo te zorgen voor je behoefte aan privacy.

Voordelen van deelname aan de Facebook groep:

 • Wat meer aanvullende resources. Deelnemers delen er hun ervaringen en artikelen of videos die ze aanspreken.
 • Als je diep wilt gaan, voor persoonlijke transformatie is het belangrijk dat je veiligheid en steun kunt ervaren, daar draagt een community aan bij.
 • Ik merk dat de coaching via de facebookgroep een enorme meerwaarde heeft. Je kunt daardoor sneller vooruitgang boeken.
 • Deelnemers geven aan dat ze heel veel hebben gehad aan de herkenning en gelijkwaardigheid in de groep. Te weten dat ze niet alleen zijn met hetgeen ze lastig vinden hielp hen zichzelf met meer mildheid te bezien.
 • Ik kan geen persoonlijke vragen via andere kanalen beantwoorden, voor de online trainingen kies ik voor groepscoaching en hier zijn de prijzen ook op gebaseerd. Je kunt je vragen op Facebook stellen, en als je daarbuiten ondersteuning of persoonlijke aandacht van mij nodig hebt kun je eventueel voor privé sessies ernaast kiezen, of een live training bijwonen.

Dit gezegd hebbende zijn de online trainingen zo opgezet dat je die geheel zelfstandig kunt doorlopen. Ook zonder deelname aan de community. Het is voor ons dus geen bezwaar als je dat stukje laat voor wat het is.

De Ouderschapschallenge is een emailserie van 10 lessen waar je helemaal zelfstandig mee aan de slag gaat. Je hebt dus ook zelf in de hand hoeveel tijd je eraan wilt besteden. In de facebook groep wordt uitgewisseld en kun je tips en artikelen lezen of videos die ik deel en de processen van anderen volgen. Daar gaat het meeste tijd in zitten, ALS je dat wilt. Maar je kunt de oefeningen ook prima voor jezelf doen. Om de 3 dagen krijg je een email, die je in een kwartier hebt gelezen. Wil je er gedegen mee aan de slag dan zou je er een uur voor uit kunnen trekken om het goed op je in te laten werken en wat over na te denken. Maar de meeste opdrachten zijn oefeningen die je in je dagelijks leven meeneemt, ze kosten dus geen extra tijdsinvestering. Het is meer een bewustzijn dat je meeneemt en waar je in je dagelijkse leven heen mee aan de slag gaat. Zo doe je in je eigen tempo je eigen persoonlijke inzichten op. Aan het einde van de challenge is er een Q&A sessie van ongeveer 40 minuten waarbij ik vragen beantwoord, met je terugblik en we het geleerde kunnen oogsten. Om daarbij te zijn of om deze terug te kijken kun je een uur uittrekken.

De Ouderschapschallenge is een emailserie van 10 lessen waar je helemaal zelfstandig mee aan de slag gaat. Je kunt je resultaten delen, uitwisselen met gelijkgestemden, vragen stellen of feedback vragen op je uitwerkingen in een besloten facebook groep alleen voor challenge deelnemers. Je krijgt de emails om de 3 dagen toegestuurd verspreid over een maand zodat je tijd hebt om met de stof aan de slag te gaan. We sluiten de maand af met een live vraag en antwoord sessie in de facebook groep.

Elke emailles bevat:

 • Een stukje theorie
 • Soms een filmpje ter ondersteuning van de les
 • Een oefening om de theorie meteen toe te kunnen passen op je eigen persoonlijke situatie met je kind
 • Een relevant werkblad, een reader of ander referentiemateriaal (PDF)
 • En in de facebook groep deel ik ook regelmatig videos en artikelen ter inspiratie of verdieping

Load More

Leden Login

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.