Deze training is voor jou als...

 • je begrijpt dat er echt een wezenlijke verandering nodig is om het ouderschap van je waarden ook werkelijk te belichamen en voor te leven
 • je beseft dat het niet genoeg is om te lezen en filosoferen over onvoorwaardelijk ouderschap maar je er ook werkelijk iets mee moet gaan DOEN wil het in je lijf kunnen zakken
 • je er klaar voor bent om echt werk te maken van je ouderschap, de benodigde communicatieskills te leren en de ouder te worden die je je kinderen gunt
 • je wel snapt dat je dit alleen zelf kunt doen maar het ook niet alleen hoeft te doen
 • je jezelf deze investering in jezelf gunt en er wat tijd voor vrij wil maken

Gebaseerd op deze 3 peilers voor onvoorwaardelijk ouderschap

Communiceren met Compassie
 

Je leert welke taal en manier van denken leidt tot machtsstrijd en frustraties, wat het geweldloze communicatiemodel is en hoe je het in kunt zetten tijdens lastige situaties met kinderen. Zo oefen je met vragen om wat je nodig hebt zonder gebruik te maken van dwang, angst, schuld, schaamte, straf, chantage etc. en ook beter horen wat je kinderen eigenlijk nodig hebben op die moeilijke momenten.

Radicale zelfzorg
 

Je oefent met zelfzorg en zelfcompassie, minder streng voor jezelf zijn en met meer respect in gedachten tegen jezelf praten. En je leert omgaan met je eigen emotionele triggers, schuld, schaamte, boosheid en andere lastige gevoelens. Niet door ze weg te stoppen of af te reageren op anderen, maar op een manier die je meer in verbinding met jezelf én je naasten brengt.

Liefdevol grenzen aangeven
 

Je leert hoe je de behoeften van je kind kunt (h)erkennen en adresseren zónder daarbij je eigen behoeften te vergeten. Je krijgt handvatten om het minder persoonlijk te nemen wanneer je kind niet meewerkt. En leert luisteren en contact maken zonder jezelf te verliezen. Zodat je ook de rust kunt bewaren wanneer de emoties hoog oplopen en op een respectvolle manier je grenzen aangeven of het gedrag van je kind ombuigen.

caret-down caret-up caret-left caret-right
Bianca Snoek Zuid-Holland
Bedankt voor deze kans Astara. De training heeft mijn ogen geopend, trauma's werden erkend en mijn innerlijke kind heeft mogen rouwen hierom. Ik ben dankbaar voor de diepere band met mijn omgeving en het heeft mijn leven echt verrijkt. Ik had niet verwacht dat een online training zoveel los zou kunnen maken. Vooral de compassie die ik kan voelen voor anderen is een echte toegevoegde waarde. Ik hoop dat je nog veel mensen blij kunt maken met deze training. Succes!

Dit ga je allemaal behandelen in 3 maanden tijd

Welke taal leidt tot machtsstrijd en frustraties en welke taal ondersteunt gelijkwaardigheid en intrinsieke motivatie? Je ontdekt hoe macht mét je kinderen eruit ziet en welke vaardigheden nodig zijn om in gelijkwaardigheid met anderen te kunnen leven.
Wat is eigenlijk de functie van emoties? Je leert op respectvolle wijze je gevoelens uiten zonder ze te hoeven wegstoppen of afreageren. Je kunt emotionele regulatie voorleven én de intense gevoelens van je kind met compassie te begeleiden.
Wat is het verschil tussen behoeften, wensen en voorkeuren? En hoe ga je om met (on)vervulde behoeften? Je leert verantwoording nemen voor je eigen behoeften, zodanig dat je de behoeften van je kinderen kunt adresseren zonder aan jezelf voorbij te gaan.

Hoe praat je tegen jezelf wanneer er iets niet helemaal gaat zoals je zou willen? Je leert verbinden met je innerlijke criticus en verschillende oefeningen om jezelf met meer compassie en waardering te kunnen gaan benaderen.

Hoe kun je jouw kind die onvoorwaardelijke ouderlijke acceptatie en liefde geven? Je leert de finesse van empatisch luisteren en oefent met het ontvangen van empathie. Hiermee krijg je ruimte om écht te luisteren naar je kind, door de woorden heen.
Hoe kun je duidelijk vragen om wat je nodig hebt zonder dwang, angst, schuld, schaamte, straf, chantage etc.? Je krijgt handvatten om het minder persoonlijk te nemen wanneer je kind niet meewerkt en manieren om in gesprek te blijven.
Waar ligt de grens tussen beschermen en bestraffen? Je krijgt oefeningen om voor jou scherp te krijgen wanneer je je gezag wilt inzetten en wanneer niet. Je leert uit machtsstrijd te blijven en conflicten in verbinding op te lossen.
Hoe geef je een compliment zonder te prijzen? En hoe kun je beter gaan zorgen voor je behoefte aan (zelf)waardering? We blikken terug op de afgelopen 8 weken en je leert je successen vieren zonder te oordelen, analyseren en evalueren.

En dit levert het je op...

 • je leert jezelf diep kennen, wat je meer begrip voor jezelf oplevert en waardoor je zelfcompassie ontwikkelt
 • je wordt responsiever en compassievoller, krijgt positievere gevoelens voor je kind
 • je zult beter kunnen omgaan met temperament, intensiteit en emoties bij je kind én jezelf
 • je leert omgaan met triggers, patronen uit je eigen opvoeding doorbreken en bewuster kiezen hoe je wilt reageren
 • je leert staan voor wat je nodig hebt op een manier die ook ruimte laat voor je kind om zichzelf te zijn
 • je krijgt meer plezier en rust in je opvoeding, zult minder machtsstrijd en onrust gaan ervaren in je gezin
 • je neemt handvatten en communicatievaardigheden mee die de kwaliteit van je leven en relaties meteen verbeteren
 • je wordt deel van een groep gelijkgestemden waar je in veiligheid kunt delen en steun ontvangen bij vraagstukken
Madelon Noordegraaf Utrecht
De training was prima van opbouw. Niet teveel informatie in 1 keer, ook al zou je zelf soms het liefst meteen naar het einde rennen. Hoe verder de training vorderde, hoe meer nog het besef kwam dat deze volgorde goed is. Eerst ruimte voor jezelf, voordat je er voor de ander kan zijn. Ook fijn dat er op geleide van onze behoeften extra ruimte werd ingelast en extra informatie werd verstrekt. Ook in de pauzeweek was er gelegenheid voor toch een extra conference call of contact via FB. De tijd vloog tijdens de conference call voorbij. Niet omdat er te weinig aandacht was voor eigen casussen, maar omdat de verbinding er was. Dan zou je wel langer door willen gaan, maar dan hadden we de nacht door kunnen praten, denk ik. Prima dus om daar wel een vastgestelde eindtijd aan te houden. En uiteindelijk komt iedereen aan bod.

Klik op de knop hierboven om je plek te reserveren

Wie is Astara?

Ik wilde verbinding in mijn gezin. En ik merkte dat ik communicatieskills miste. Ik kon boos en autoritair worden, óf mijzelf helemaal wegcijferen. Maar voor mijn behoeften opkomen op een manier die respectvol en harmonieus was, en ook rekening hield met de behoeften van mijn gezinsleden, dat had ik nooit geleerd. Ik schreef mij in voor een introductietraining Geweldloze Communicatie

Al snel kwam ik erachter dat ik zelf de grootste blokkade in de communicatie met anderen was. In al die momenten dat ik mij ergerde aan het gedrag van mijn kinderen, wilde dat dingen anders waren of vond dat iets op mijn manier moest gebeuren, bleken overtuigingen een rol te spelen. Die mij niet hielpen om in een gelijkwaardige, harmonieuze verbinding met anderen te kunnen staan. Integendeel, ik ontdekte dat het opvoeden van mijn kinderen eigenlijk draaide om het opvoeden van mijzelf.

Inmiddels ben ik een veelgevraagd coach, trainer en mediator en heb ik al honderden ouders getraind in de vaardigheden en mindset om echt onvoorwaardelijk te blijven in de omgang met kinderen en weg te blijven van straffen en belonen, manipulatie, beschamen of schuldig laten voelen als opvoedmiddelen. Als Geweldloze Communicatie trainer ben ik internationaal gecertificeerd bij het Center for Non Violent Communication en lid van de Nederlandse Geweldloze Communicatie Kring. Mijn bedrijf Zayma Training & Coaching is een CRKBO geaccrediteerde instelling.

En wanneer ik niet bezig ben met het geven van trainingen en workshops ben ik het leven aan het vieren met mijn twee zoons en babydochter, en zijn wij de wereld aan het verkennen in Nederland of ver daarbuiten. Ik werk en leef nauw samen met Jort Bijleveld, ook gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie. Wij leven vanuit een gedeelde intentie om samen te spelen, leren, lachen, huilen, het grote avontuur van het leven aan te gaan. Deze intentie drijft niet alleen ons partnerschap en werk, maar schept ook een veilige omgeving voor de kinderen, waarin zij, zoveel mogelijk, in alles gezien en gehoord kunnen worden.

 

Astara Lieuw-On

3 programma's

Kies zelf hoe intensieve begeleiding je wilt

Brons Programma
Online Training (zelfgeleid)
€ 149

✔ Toegang tot de besloten online trainingsomgeving op de website

✔ Levenslange toegang tot de geheime facebook community

✔ 10 readers (ebooks) met alle basistheorie

✔ 9 videos waarin ik duidelijk een basisthema uitleg

✔ 4 audiobestanden met geleide oefeningen, visualisaties en meditaties

✔ Heel veel werkbladen en opdrachten om in je dagelijks leven mee te oefenen

✔ En nog veel meer aan bonusmaterialen

Zilver Programma
Online Training + Groepscoaching
€ 295

✔ Alles uit het Brons programma plus...

✔ Elke week een conference call met verdieping van de theorie en tijd om vragen te stellen.

✔ Een bonuspakket met leermiddelen voor gebruik tijdens de conference calls.

Goud Programma
Online Training + Privé Coaching
€ 395

✔ Alles uit het Zilver programma plus...

✔ ... 2 privé empathie sessies van één uur 1-op-1 coaching

✔ ...ÉN onbeperkt emailcontact voor al je persoonlijke vragen en twijfels

Catelijne Peters Brabant
De groep die zo ontzettend veilig was waardoor ik hele kwetsbare dingen heb durven uiten, doodsbang, maar vaak zulke lieve reacties en steun, dat had ik ook echt nodig. Dat ik helemaal niet de slechte moeder ben die ik heel lang dacht te zijn omdat ik nu steeds meer de behoefte achter het gedrag kan zien. En de behoeftes die ik zelf heb, echt nooit bij stilgestaan of geweten dat ik die had. Maar ook de gevoelens, fijn om ze echt te voelen in mijn lijf en te kunnen duiden, steeds meer. Ik vind dit GEWELDIG en zou zo graag meer ouders dit willen laten ervaren, en hun kinderen.

Veelgestelde Vragen

Live Training

Kandidaten die ervoor kiezen om zich internationaal te laten certificeren door het Center for Nonviolent Communication, krijgen te maken met een opleidingsprocesgang welke omschreven staat op de website van het CNVC. De bij ons gevolgde trainingsuren gelden mee in het certificeringsproces tot Certified Trainer Nonviolent Communication. Vraag ons eventueel om een certificaat van deelname.

Indien gewenst kunnen wij je begeleiden in je certificeringsproces. Vraag naar de mogelijkheden voor mentorschap op maat.

Er zijn mensen die Geweldloze Communicatie zien als een spirituele beoefening, een manier om in het leven te staan. En je kunt het heel goed gebruiken voor je persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei. Maar wij zullen het tijdens de jaartraining niet gaan hebben over auras, engelen en stralingen. We werken met wetenschappelijk onderbouwde concepten die je waarschijnlijk al bekend zijn. En het is ook niet vaag of abstract. Voor ons is Geweldloze Communicatie het meest concrete en praktische gereedschap om relaties te verbeteren en wij passen dit zelf toe in ons dagelijks leven als liefdespartners en ouders van 3 kinderen. We werken met een overzichtelijk model en heldere stappen. Het beperkt zich niet tot een meditatiekussen of afgezonderde retraite maar is meteen te gebruiken in je dagelijks leven en in al je interpersoonlijke relaties. Op deze manier helpt het je bij bewustwording en persoonlijke groei. Handvatten voor hele praktische spiritualiteit dus.

Dat gezegd hebbende gaat Geweldloze Communicatie wel over verbinding, vraagt het een zekere kwetsbaarheid en wordt er gesproken over gevoelens. Je krijgt het van ons niet op een mechanische manier aangeleerd, maar als iets dat authentiek doorvoeld is. Je leert uit te drukken wat er werkelijk in je omgaat, te spreken vanuit je diepste waarden. En daarbij zijn ontspanningsoefeningen, meditaties en visualisaties ondersteunend. Als je je hier niet prettig bij voelt of het niks voor je is zou het zo kunnen zijn dat je het zal beoordelen als ‘zweverig’. Je bent bij elke oefening vrij om te kiezen of je die wel of niet mee wilt doen. Dus als iets voor jou te spiri-wiri, swami-bami gedoe is kun je dit gewoon laten liggen, niemand zal je daar op aankijken.

Er staat veel trainingsaanbod op deze website, en soms vindt men het ingewikkeld om hier een weg in te vinden. Vragen die ik krijg zijn:

 • Waarmee begin ik het best?
 • Wat heb ik het meeste nodig?
 • Ik wil graag de diepte in, komt een introductieworkshop daar wel aan tegemoet?
 • Wat is haalbaar/wenselijk?

Ik ben steeds geroerd om te horen dat ouders diepgang zoeken, ik stel mij zo voor dat er dan veel motivatie is om onvoorwaardelijk ouderschap te leven in alle vezels. Dat er al wat bewustzijn is rondom oude patronen en de wens om deze te doorbreken. En ook pijn, de wens om een bepaalde dynamiek in het gezin zo snel mogelijk te veranderen. Als je last hebt van bepaald gedrag van je kinderen of reageert op manieren die je eigenlijk niet wilt kan ik me voorstellen dat je zo snel mogelijk oplossingen wilt.

Onze basistraining Ouderschap met Compassie geeft diepe inzichten en realisaties waarmee deelnemers meteen hun relaties en levensgeluk vergroten. Je leert verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gevoelens, de daaronder liggende behoeften ontdekken, helder en concreet je wensen en verzoeken te verwoorden en openstaan om met nieuwsgierigheid te luisteren naar de betekenis van de boodschap van anderen. Dit vraagt een geheel nieuwe manier van denken, voelen en contact maken. Hierom is het belangrijk om aan de basis te beginnen en je lichaam de tijd te geven om dit nieuwe bewustzijn te integreren. Ik voel veel compassie voor de wens om na één workshop te willen veranderen in de zen-ouder van je dromen, en ook voel ik bezorgdheid dat je dan wellicht teveel van jezelf eist. Als het zo gemakkelijk was als het lezen van een boek, het kijken van een workshopvideo op YouTube of het volgen van een gratis workshop… dan was er al wereldvrede nietwaar?

Mijn advies is om, als je nog geen ervaring hebt met Geweldloze Communicatie, te beginnen met een introductie zoals de Schoonheid van Boosheid of de Ouderschapschallenge. Hiermee zul je niet meteen onbewust onbekwaam worden, en tegelijkertijd is het alleszins de moeite om die eerste stap te zetten en een begin te maken met je veranderproces. Met een introductieworkshop kun je eerst, zonder al te lange commitment en financiële investering, vrijblijvend kennismaken met deze vorm van persoonlijke ontwikkeling. Daarna kun je het beste de basistraining volgen. Om uiteindelijk effectief aan de slag te kunnen met de meer uitdagende thema’s uit de verdiepingstraining zoals rivaliteit, het weer goedmaken na boosheid, bemiddelen tussen kinderen, schuld en schaamte transformeren, in dialoog met je naasten etc., is het belangrijk dat je bekwaam bent in het kunnen (h)erkennen van je reactieve denk- en gedragspatronen en dat je hier verantwoording voor kunt nemen. Hier gaat bewustwording, training en oefening aan vooraf. En het vraagt een stevige basis en kennis van het model waar wij mee werken.

In de verdiepingstraining en de jaaropleidingen kun je werken aan het verdiepen, integreren en belichamen van al het geleerde. Door op deze manier het traject te doorlopen, maak je een ontwikkeling door van onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam. Van onvoorwaardelijk ‘doen’, naar onvoorwaardelijk ‘zijn’. Van reageren op de automatische piloot naar persoonlijk leiderschap en emotionele stabiliteit.

Hoe dit opleidingspad er in zijn volledigheid uitziet lees je ook hier: Opleidingsprogramma Ouderschap met Compassie

Voor iedereen die meer in diens persoonlijke kracht wil gaan staan en dieper, liefdevoller contact met de mensen om zich heen heb ik een aparte site gemaakt met alle informatie over het programma Communiceren met Compassie.

De trainingen zijn praktijkgericht en gevarieerd. Korte theoretische inleidingen worden afgewisseld met praktijkgerichte oefeningen en ik gebruik veel verschillende werkvormen. Deze zijn zo gekozen dat het geleerde direct in het dagelijks leven toepasbaar is.

Ik noem mijn trainingen dan ook bewust geen cursus, het gaat niet over het overbrengen van kennis. Het is de bedoeling dat je meteen praktisch zelf aan de slag gaat met je persoonlijke proces. Ik reik je de vaardigheden aan en je krijgt de ruimte om deze uit te proberen en ervaren. Zo kun je jouw eigen persoonlijke inzichten opdoen en gelijk een begin maken met patronen te transformeren. Je haalt er dus het meeste uit wanneer je zelf actief meedoet. Dit is wel iets waar je voor open moet staan en klaar voor zijn. Natuurlijk kun je ook ervoor kiezen alleen de informatie die ik je aandraag tot je nemen ter inspiratie en het staat je vrij of je er verder iets mee wil doen. Bij elke oefening is het aan jezelf om te kiezen of je mee wil doen. Er is geen dwang en zowel oog voor de behoeften van de groep als die van de individu.

De stof is gemakkelijk om te begrijpen, maar het kunnen gebruiken ervan vraagt tijd om te oefenen en dat er serieus met de stof aan de slag wordt gegaan. Als je deze tijd niet kunt vrijmaken of niet bereid bent om de investering erin te maken, dan heeft de training minder effect.

Category: Live Training

Wij verzorgen trainingen in het Nederlands of in het Engels in heel de Benelux (en op verzoek ook elders in de wereld). Een avondtraining kan binnen één uur autorijden vanaf Rotterdam en daarbuiten behoort een weekendtraining (vrijdag, zaterdag, zondag) tot de mogelijkheden. Op andere dagen zijn ook mogelijkheden, in overleg en tegen een andere prijsstelling. Het is voor ons al de moeite waard om naar jou toe te komen als je met een groep van 6 deelnemers bent.

Misschien weet je van vrienden dat zij ook graag meer handen en voeten zouden willen geven aan hun onvoorwaardelijk ouderschap? Of zijn er meer ouders van de speelgroep of het mamacafé die met je mee willen doen? Als je interesse hebt in een training neem dan zeker contact op, dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden voor een training bij jou in de buurt.

Dit document (Training op Locatie) geeft meer duidelijkheid over wat er bij komt kijken en wat je in ruil hiervoor van ons kunt verwachten.

Die bepaal je voor een groot deel zelf! Ik hanteer een schaal voor mijn trainingen. Daarbinnen kies je zelf hoeveel je wil betalen.

Die betaling bestaat uit een niet-restitueerbare aanbetaling vooraf en een bijdrage achteraf. De aanbetaling is voor de kosten die ik maak om de training voor jou en de rest van de deelnemers te verzorgen. Hiermee verzorg ik onder andere de materialen en versnaperingen, betaal ik de locatiehuur en mijn reiskosten. Het deel dat ik achteraf vraag is jouw bijdrage aan mij in ruil voor de training en die kun je zelf bepalen. Op basis van wat het je waard is en wat je kunt missen, kun je zelf kiezen wat je mij met plezier kan geven als bijdrage voor de training. Ik wil graag dat je ruimte ervaart om wat je betaalt te kunnen laten afhangen van wat voor jou persoonlijk belangrijk is.

Bedenk hierbij dat deze trainingen verzorgen mijn basisinkomen is en dat wat je geeft een bruto vergoeding is voor mijn expertise, alle praktische voorbereidingen, de uren dat ik de groep faciliteer en de tijd die ik besteed aan administratieve afhandeling en nazorg, delen van oefeningen, kennis en bronnen waarmee je verder aan de slag kunt. Jouw bijdrage maakt het mogelijk dat ik dit ook voor anderen kan blijven doen. Daarom heb ik wel een minimum ingesteld, om te zorgen voor de duurzaamheid van mijn bedrijf en om onvoorwaardelijk ouderschap en Geweldloze Communicatie met zoveel mogelijk ouders te kunnen delen.

De schaal voor de basistraining is tussen €180 – €340. De schaal voor een introductieworkshop €65 – €95 en bij een verdiepingsworkshop kun je een bijdrage kiezen op een schaal tussen €95 – €155.

Bij aanmelden voor de basistraining en verdiepingsworkshops vragen wij slechts een aanbetaling om je plaats te reserveren. Na afloop van de training kies je nog een bedrag als bijdrage waarmee je mij helpt om meer tijd en energie te kunnen stoppen in meer mensen helpen ontdekken van Geweldloze Communicatie en Onvoorwaardelijk Ouderschap. Wanneer je meer betaalt dan het minimum van de schaal maak je het mij ook mogelijk om iemand met minder financiële middelen mee te laten doen.

Categories: Betaling, Live Training

In de online sessies is er plaats voor maximaal 100 deelnemers, maar ik hecht er belang aan dat er voldoende ruimte, aandacht, zorg en begeleiding is voor alle deelnemers en de groep als geheel. Wat inhoudt dat ik in mijn trainingen en workshops de groepsgrootte tot maximaal 20 deelnemers beperk en in sommige gevallen zelfs tot nog minder deelnemers. Zo kan iedereen aan het woord komen en eventuele vragen beantwoord krijgen.

Nog niet mobiele baby’s (ofwel baby’s die nog niet kruipen, tijgeren of zichzelf op kunnen trekken aan meubels) zijn welkom in de trainingen en workshops. In mijn ervaring kunnen de ouders met jonge baby’s die mijn trainingen bijwonen zelf zeer goed inschatten of het voor hen haalbaar is om genoeg ruimte en focus te hebben om uit de sessies te kunnen halen wat ze willen. Als je wat meer informatie of hulp wilt om te beslissen of je jouw baby mee wil nemen kun je contact opnemen om het samen te bespreken.

Category: Live Training

Load More

Leden Login

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.